Apeldoorn

Het Bijbelcentrum ’t Vogelzaad is opgericht vanuit de plaatselijke evangelisatiecommissie van de Gereformeerde Gemeente Apeldoorn.

Al 20 jaar was er in verschillende wijken van Apeldoorn een wekelijkse kinderbijbelclub. Vanaf 2008 hebben we de activiteiten verplaatst naar Apeldoorn-Zuid en uitgebreid met maaltijden, vrouwenochtenden en tweede hands kledingverkoop.
Er zijn ca. 35 medewerkers bij betrokken, waarvan een enkele uit de buurtgemeente Beekbergen.

We mogen werken in het buurtcentrum ’t Vogelnest, vroeger een kerkgebouw geweest. In de afgelopen tien jaar hebben we steeds meer plek gekregen in het geheel van alle activiteiten die daar plaats vinden. Het geeft veel spontane ontmoetingen met andere gebruikers. We krijgen alle ruimte en medewerking, zelfs soms ook gelegenheid om te mogen spreken. Een heel bijzondere samenwerking!

  • De warme maaltijd (3-gangen menu) is er op elke eerste dinsdag van de maand voor slechts € 2,50. Tijdens de maaltijd is er een meditatie.
  • De vrouwenochtenden zijn er elke woensdag, inclusief de zomermaanden. Er is een luisterend oor, een bezinnend moment en een heleboel mooie ontmoetingen tussen de vrouwen onderling.
  • Het Twinkeltje is voor de verkoop van tweede hands kleding. Het is open op de eerste zaterdagen van de even maanden, met uitzondering van augustus. Vijf stuks kleding voor € 5,-. De klanten kunnen gezellig even koffie drinken en een praatje maken.
    De opbrengst wordt gebuikt om de andere activiteiten te ondersteunen. Gemeenteleden worden uitgenodigd hun oude kleding maar ook lorren te brengen. Goede kleding wordt verkocht; lorren en oude kleding gaan naar de zending.
  • De Kinderbijbelclub is voor kinderen van 4-12 jaar. Behalve het Bijbelverhaal, zingen en een tekst leren, doen we spelletjes, maken iets lekkers, gaan er op uit of we knutselen.
Bijbelcentrum 't Vogelzaad