Rotterdam

In september 2006 wordt Inloop- en Bijbelhuis ´In de Gouwstraat´ in de Rotterdamse wijk Oud-Charlois geopend. Er zit nogal wat tijd tussen het eerste overleg over de noodzakelijkheid van evangelisatiewerk in Rotterdam in 1998 (na het sluiten van ons kerkgebouw in Rotterdam-West) en de opening van de post door ds. W.J. Karels. Intussen wordt ook de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Rotterdam-Zuid gesloten en verhuist deze gemeente naar Barendrecht.

De post is gevestigd in het voormalige kerkgebouw van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers wordt het pand verbouwd en geschikt gemaakt als Inloophuis. De kerkzaal wordt opgeknapt tot een mooie ruimte voor kinder- en tienerclubs, vrouwenochtenden, themaochtenden, de wekelijkse maaltijd, de zondagse samenkomsten, de Bijbeluurtjes, enz.

Vanaf het begin is coördinator K. Bel de stuwende kracht achter het tot stand brengen van het Inloop- en Bijbelhuis. De post valt onder de verantwoordelijkheid van de classis Rotterdam, daarbij gesteund door de classis Ridderkerk. Omdat er geen evangelist aan dit classicale evangelisatieproject is verbonden, worden de zondagse (lees)diensten waargenomen door de coördinator en een andere ouderling. Sinds 1 juni 2018 is E.J. Verbruggen veldwerker.

Om in de diaconale nood in de wijk Oud-Charlois enigszins te voorzien, wordt in 2011 in een bescheiden maar zeer praktisch pandje Inloopwinkel ´In de Gouwstraat´ gestart. Daar wordt nette gebruikte kleding voor het hele gezin aangeboden, naast schoenen en huishoudelijke spulletjes. We vragen slechts enkele euro´s vergoeding, bieden zo de helpende hand aan de arme (en vaak omvangrijke) gezinnen in de wijk en leggen in de winkel nieuwe contacten. Even de straat oversteken en de klanten stappen binnen in het Inloophuis.

In de Gouwstraat
In de Gouwstraat