EVGG benoemt Veldwerker in Leidsche Rijn!

De heer J.B. (Jos) Kardol (28) uit Barendrecht is door Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten (EVGG) benoemd als veldwerker in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De benoeming gaat in de tweede helft van augustus in.

Sinds 2003 wordt vanuit de Classis Utrecht evangelisatiewerk verricht in Leidsche Rijn. Inloophuis ‘De Hoeksteen’ is het centrale punt in het werk. In de achterliggende 12 jaar zette de heer C. van Haaften uit Nunspeet zich in voor het evangelisatiewerk in Leidsche Rijn. In april van dit jaar legde hij deze taak neer.

Het vertrek van Van Haaften was voor de classis de directe aanleiding tot het verzoek aan EVGG om een veldwerker te benoemen. Binnen de Gereformeerde Gemeenten is dit een nieuwe situatie. Het is voor het eerst dat een werker wordt benoemd, waarbij de bijbehorende financiële last volledig wordt gedragen door de classis.

Jos Kardol was eerder werkzaam als docent en leerlingbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs. De afgelopen tien maanden was hij door Zending Gereformeerde Gemeenten uitgezonden als onderwijsvrijwilliger in Ecuador. Ook heeft Jos een ruime ervaring in het (kinder)evangelisatiewerk in Rotterdam. De veldwerker is gezichtsbepalend voor het werk vanuit ‘De Hoeksteen’. Hij zal bestaande evangelisatieactiviteiten voortzetten en deze verder uitbreiden. Daarnaast geeft hij leiding aan het gehele evangelisatiewerk in Leidsche Rijn.