Evangelisatiedag 2020 gaat niet door

De landelijke evangelisatiedag 2020 gaat niet door. De dag stond gepland op zaterdag 21 maart 2020. In de achterliggende dagen nam de onzekerheid over het door laten gaan van de dag steeds meer toe. De maatregel van de overheid om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen af te gelasten maakte het besluit tot annuleren eenvoudig.

Tijdens de evangelisatiedag worden doorgaans ook nieuw ontwikkelde materialen gepresenteerd. Die materialen worden ontwikkeld ten dienste van plaatselijk evangelisatiewerk. Voor dit jaar stonden onder andere een nieuwe Bijbelcursus, het eerste deel van een serie Bijbelverhalen voor kinderen en een productcatalogus op de agenda. EVGG zal in de komende weken deze materialen op een andere wijze onder aandacht brengen.

De annulering van de dag is een grote teleurstelling voor de organisatie, sprekers, workshopleiders en bezoekers. Het dringt ons ernstig tot bezinning: wat heeft de Heere hiermee tot ons land en volk te zeggen, maar ook wat heeft de Heere hiermee tot ons te zeggen? Ook hebben we gemerkt dat de ontwikkelingen rond de Corona pandemie soms handvatten bieden om met mensen buiten te kerk te spreken over de kern van het Christelijk geloof.

De volgende evangelisatiedag zal in maart 2021 gehouden worden, Deo volente. Voor de zomer van 2020 zal de exacte datum worden gepubliceerd.