Emmen

Nadat ds. D. Hakkenberg zich in 1985 aan de Gereformeerde Gemeente van Groningen heeft verbonden, wordt hij als consulent van Hoogeveen al spoedig geconfronteerd met de geestelijke nood in het zuidoosten van Drenthe. Mede op zijn initiatief besluit het Deputaatschap voor Evangelisatie om in Emmen een evangelisatiepost te openen als afdeling van Hoogeveen.

In 1987 wordt A. Vermeij benoemd tot evangelist en op 10 april 1988 wordt de eerste dienst gehouden in het gymlokaal van de Johan Frisoschool, waarbij zes personen aanwezig zijn. Na verloop van tijd groeit het aantal bezoekers tot circa 25. De diensten worden nu belegd in wijkcentrum ’t Brinkenhoes. Vanwege het vertrek van evangelist Vermeij, die toegelaten werd tot de Theologische School te Rotterdam, wordt H.J. van den Boogaart in 1991 aangesteld als nieuwe evangelist.

In 1994 wordt Van den Boogaart overgeplaatst naar de post in Alkmaar en na een vacante periode van slechts enkele weken wordt C. van Drunen tot zijn opvolger benoemd.

In 1997 wordt het kerkgebouw van de Baptistengemeente aan de Prinsesselaan overgenomen. In verband met de uitbouw van het werk met onder meer een Inloophuis met Bijbelwinkel en de daarvoor benodigde vrijwilligers wordt de evangelisatiepost per 1 januari 2003 als afdeling bij Rijssen-Zuid ondergebracht. In mei van dit jaar volgt de officiële opening van Inloophuis De Hoeksteen in het centrum van de stad.

In april 2019 wordt aan de Hoofdstraat een nieuwe locatie in gebruik genomen. Bij de Tijd is hiermee een feit: een kringloopwinkel met een activiteitencentrum in het hart van Emmen. In januari 2021 wordt de post in Emmen losgemaakt van Rijssen-Zuid en ondergebracht bij de classis Rijssen.

Bij de Tijd
Bij de Tijd
Kerkgebouw
Kerkgebouw
  • Kerkgebouw
  • Prinsesselaan 6-1
    7822 GK Emmen
Ev. C. van Drunen
Ev. C. van Drunen