Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend, de wetgeving kan wijzigen. Raadpleeg voor actuele informatie de website van de belastingdienst via bovenstaande afbeelding.

 

Periodiek schenken met belastingvoordeel!

Een periodieke schenking is een schenking met een looptijd van 5 jaar of langer. Gedurende de looptijd schenkt u jaarlijks een vast bedrag. Met een periodieke schenking is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. Doordat de fiscus 'meebetaalt' kunt u een hoger bedrag schenken zonder dat het u extra geld kost!

Is bij een gewone gift uw bijdrage verrekenbaar voor zover het meer dan 1% en minder dan 10% is van uw fiscaal inkomen; bij een periodieke schenking gelden deze voorwaarden niet. Juist ook kleinere of juist hogere bijdragen zijn hierdoor volledig aftrekbaar.

Hoe werkt periodiek schenken?

Per 1 januari 2014 zijn de regels rondom de periodieke schenking aanzienlijk vereenvoudigd. Voor die datum was het verplicht de schenkingsovereenkomst vast te laten leggen door een notaris. Nu is dat niet meer nodig. Op de website van de Belastingdienst vindt u een invulformulier. Het vastleggen van uw periodieke schenking is nu in enkele stappen te regelen:

  1. Download de schenkingsovereenkomst 'periodieke gift in geld'.
  2. Vul de overeenkomst in en stuur deze naar EVGG, Houttuinlaan 7, 3447 GM WOERDEN.
  3. EVGG zal haar deel van de overeenkomst invullen, en krijgt u het origineel weer thuisgestuurd.

Uw schenking is vanaf dat moment gestart, en u kunt de komende jaren bij uw belastingaangifte gebruik maken van het extra belastingvoordeel!

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u meer informatie over periodiek schenken? U kunt onze toelichting op periodiek schenken downloaden. Of informeer bij uw belastingconsulent.


Hartelijk dank voor uw bijdrage!


Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten (EVGG) is een door de belastingdienst erkende ANBI-instelling. EVGG valt onder de groepsbeschikking van de Gereformeerde Gemeenten. Giften en schenkingen zijn dus aftrekbaar van de inkomstenbelasting.