Rotterdam

Inloop- en Bijbelhuis ´In de Gouwstraat´ in Rotterdam-Charlois heeft sinds de opening in september 2006 een niet meer weg te denken plek in deze oude stadswijk aan de Zuidoever van de Maas. Het is een dichtbevolkte wijk, waarvan de bewoners meer dan 120 verschillende talen spreken. Slechts een minderheid van ongeveer veertig procent heeft een Nederlandse achtergrond. Voor al deze medemensen  gaat Gods Woord elke dag open bij Inloop- en Bijbelhuis ‘In de Gouwstraat’. 

De post is gevestigd in een aantal aan elkaar geschakelde benedenwoningen met erachter, onzichtbaar vanaf de straat, een mooie kerkzaal die lang in gebruik is geweest bij de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Na verbouwingen en aanpassingen is het geheel geschikt gemaakt voor een breed pakket activiteiten. 

Normaliter is de Inloop open van dinsdag tot en met zaterdag en tellen we per jaar rond de 4.000 bezoeken. Het is vaste regel dat er per dagdeel tweemaal uit de Bijbel wordt gelezen en er een toelichting volgt. Daarnaast zijn er op maandag Bijbeluurtjes, op woensdag Vrouwen- en Themaochtenden en Tienerclub, op donderdag een Taalcursus (als eerste brug naar contact), op vrijdag de wekelijkse maaltijd, zaterdag de Kinderclub en zondag een samenkomst. Verder zijn op vrijdag en zaterdag straatwerkers actief met het leggen van contacten en gaan regelmatig folderaars de wijk in om folders uit te delen. Al het werk wordt gedaan door ca. 220 vrijwilligers.

In 2011 is ‘In de Gouwstraat’ uitgebreid met een Inloopwinkel in een praktisch pandje aan de overkant van het Inloophuis. Daar verkopen we nette gebruikte kleding voor het hele gezin en huishoudelijke artikelen. Zo bieden we een helpende hand aan de armsten in de wijk en leggen we nieuwe contacten.

Dhr. M. (Martin) Rozema is recent benoemd als evangelist voor inloop- en Bijbelhuis 'In de Gouwstraat'. Rozema begint naar verwachting begin november 2022 aan zijn werk vanuit de evangelisatiepost in Oud-Charlois, Rotterdam.

In de Gouwstraat
In de Gouwstraat
Martin Rozema
Martin Rozema